Zmiana hotelu

~Wojtek #1
Czy biuro podróży ma prawo zmnienić na miejscu hotel?
~Alicja #2
Wydaje mi się że nie mają prawa do takiej zmiany. Przecież podpisuje się umowę na dany hotel. pzdr
~Hanka #3
tylko na hotel o tym samym albo wyższym standardzie
~Aneta #4
podobno mogą, ale tylko z powodu "siły wyższej" i na hotel o tym samym lub wyższym standardzie
~Arek #5
Mi tak SunFun numer wywinął i zmienili mi hotel w innej lokalizacj, ale na szczęście zmienili z czterech gwiazdek na pięć. I to ich uratowało przed moim gniewem::))))
~Iśka #6
Obawiam się że mogą. Co możesz poradzić tam na miejscu? Nie będziesz przecież 7 czy 14 dni koczować na plaży.
~Renata #7
Nie wiem czy mogą, ale to robią. Mi Itaka zmieniła, ale na szczęście na znośny
~piotrek #8
no co, nie kwateruje sie i juz! Raz juz tak zrobilem i koniec, paninka rezydentka latala i latala i pokoj sie znalazl! jak sie chce to mozna wszystko wywalczyc
~Romek #9
A pod tę "siłę wyzszą" można podpiąć wszystko he he
~Iwona #10
Jasne że może. Przeczytaj sobie warunki uczestnictwa.
~Bogdan #11
A czemu nie? Jak jest ciepło to można sobie posiedzieć he he
~Gośka #12
Podobno w warunkach uczestnictwa jest napisane że mogą. Moim zdaniem jest to niedotrzymanie umowy.
~Paweł #13
Mi tylko raz próbowali:) Podobno nie było miejsc w hotelu, ale jak zrobiłem awanturę to pokój zaraz się znalazł he he.
~zuzzka #14
Wcale nie jest to niedotrzymanie umowy, przecież biura podróży nie są właścicielami hoteli. Jeśli robisz rezerwacje, hotel jest zabukowany to hotelarz nawet na kilka dni przed przylotem może nie potwierdzic miejsca w hotelu, to już w tym momencie nie jest wina biura, ale do biura należy zapewnienie miejsca w innym hotelu o tym samym albo lepszym standardzie.

Szybka odpowiedź