Masakra !! w THASSOS z OK Service

~Irek1969 #1
Wykupiliśmy wczasy na wyspie Thassos w biurze ok service z Bielska -Białej . Hotel 3 gwaizdkowy Green Velvet - omijajcie z daleka jeżeli liczycie na jakieś wygody. nie powiem plaza blisko widok z wspólnego balkonu na kawałek morza też jest ale jak wsponiałem z wspólnego na ,którym niektórzy spędzali czasem całe dnie i noce na libacjach a na danym pietrze jest 6 pokoi więc z wszystkimi nie ma co się kłocić tym bardziej ,że ludzie róznych narodowości w ten oto spoób mit o balkonach w pokojach pryska bo nie ma się w ogóle prywatności. Pokoiki bo tak to raczej tzreba nazwać wyposazone w indywidualną klimę ( i to jest plus ) dosyć ciemne malutkie wyposazone w mikroskopijne łazienki o standarcie skromniutkim z fatalnie działającymi spłuczkami ,które napełniały sie czasami 5 godz. ale jest wyjście ,można spłukać wężem z prysznica. A teraz najlepsza bajka w wydaniu rezydenta prośba o to żeby nie wrzucać papieru toaletowego do miski klozetowej po załatwieniu sprawy tylko do kosza ,które są wyprózniane codziennie- no cóż gdybym się do tego zastosował to nie wszedłbym do pokoju ze smrodu bo wyobrażcie sobie zalegające papiery w koszu z fekaliami przez ok 1 tydzień w upale 44 stopnie na zewnatrz ? ja sobie nie wyobrażam. Z sprzataniem pokoi jak również wymianą pościeli i ręczników tez nie było wesoło bo udało się to po awanturze po 5 dniach pobytu. Generalnie hotelik ten nie powinien posiadać żadnej gwiazdki ale położony jest fajnie bo prawie na plaży. wyspa również piekna jeżeli ktoś ma kasę żeby ją zobaczyć. Z rozmów pomiędzy klintami biura w drodze powrotnej wynikało ,że w wszystkich hotelach sytuacja miała się podobnie wszędzie jakieś niedociągnięcia i niedomówienia a o rezydentach szkoda gadać młodzi wystraszeni chłopcy. Ogólnie koszt tego wyjazdu na 2 osoby wyniósł mnie 10.000 zł 5 tyś skierowania drugie tyle euro poniewaz niestety jest dosyć drogo piwko w knajpce 6 euro no to lekka przesada skoro w sklepiku obok kosztowało 1,4 euro no ale jak się chce odpocząć pełną gębą to trzeba dopłacić do interesu.
Asia_podroze #2
10 000zł ?!!!!
Za OK service w 3 gwiazdkowym hotelu? No to grubo przepłaciłeś. Znajomi byli na Zakyntosie za 2100zł za osobę all inclusive, ale nie wiem z jakiego biura. Mieli hotel chyba 4 gwiazdkowy.
Ciesz się chociaż, że nie pojechałeś z Selectoursem :)
~Xawery #3
Ireczku Drogi !

Nawet gdybys pojechal do 6* hotelu w Dubaju to jestem wiecej jak pewny , ze tez bys narzekal ...
Niestety wiekszosc naszych rodakow za male pieniadze wymaga luksusowych warunkow i spelniania wszystkich marzen - nawet tych niewypowiedzianych ...

NaNatasha
~Annie #4
W dubaju hotel z 3 gwiazdkami z pewnoscia mial by te 3 *. Niska cena nie obliguje nikogo do tego aby kladl turystow w brudzie i pokojach/hotelach nie spelniajacych norm turystycznych. Jesli sprzedajesz tanio produkt to MUSISZ zagwarantowac MINIMUM dla ludzi= to co obiecujesz. SZANUJMY sie jako turysci.
~urlopowicz #5
Byłem z tym biurem podróży na Thassos w 2010r i NIE POLECAM tego biura ponieważ autokar którym jechaliśmy był beznadziejny, śmierdzący stęchlizną, brudny i z popsutą klimatyzacją!!! Mimo iż zgłaszaliśmy to, w drodze powrotnej jechaliśmy tym samym gruchotem. Podróż była przez to fatalna a do tego kierowcy chamscy i nieuprzejmi. Rezydenci mili aczkolwiek nie znający wyspy, chyba byli tam z przypadku. Z tego co słyszałem to wszystkie ich autokary są w takim stanie. Oczywiście Thassos jako miejsce spęczenia wakacji polecam, tylko wyjazd NIE z OK Service.
~jamajka19 #6
hotel rewlka za te pieniadze??????????/przeajazd tragedia Pani pilot wielkie nieporozumienie 20 min. strefa wolnocłowa kierowcy panicha
~arka #7
Byłam w sierpniu tego roku z ok. servis na Thassos. Może dla zainteresowanych napiszę coś o organizacji ok. servis. Wczasy wykupione w Bielsko-Białej, wyjeżdżaliśmy z Wrocławia (dopłata po 100 od osoby). Planowany wyjazd o 2.30. Wszystko jak w zegarku. Przyjechał po nas mało wygodny autobus. Pilot poinformował nas, że to jest autokar tymczasowy w Bielko-Białej przesiądziemy się do konkretnych autokarów. Po drodze zajedziemy do Gliwic, Opola, Strzelce Opolskie, Bielko-B. Ręce nam już opadły. DO Bielska zajechaliśmy dopiero na 8 rano. Tam czekaliśmy 1 godzinę na autobus. Dalej na Żary, zgarneliśmy jakiś ludzi. Po trzech godzinach jazdy!!! postój na obiad w Słowacji, który trwał godzinę. Kierowcy robili przerwy co trzy godziny, obojętne czy w dzień czy w nocy. Minimum 15 minut. Kilka było długich. W ten sposób dojechaliśmy do Thassos w godzinach popołudniowych. Łącznie 36 godzin jazdy do Limenarii. Wyspę też musieliśmy autokarem objechać dookoła i powysadzać wszystkich po kolei. Na wyspie rezydentką była Hania. Świetna kobieta, na stałe tam mieszka. Nic nie można zarzucić. Wracając do jazdy autokarem a raczej do kierowców... po przyjeździe do hotelu (który był ostatnim punktem) zauważyliśmy, że na nas a raczej na nasz autokar czekała grupa ludzi w hotelu, którzy czekają na wyjazd od 9 rano. Tak samo było w naszym przypadku. Kierowcy tyko na szybko coś w hotelu jedzą a jest to hotel Aporthotel Menii i po dwóch godzinach od przyjazdu na wyspę wracają do Polski. Kierowców jest trzech. Droga powrotna zajęła 33 godziny i jechaliśmy przez Bułgarię. Ominęliśmy kolejki na Serbii. Ale za to kierowcy jechali jakby się paliło, aż kiedy byliśmy w Żarach doszło do stłuczki. 1,5 godziny przerwy na procedury związane z postępowaniem policyjnym.Kiedy dojechaliśmy do Bielska, czekały na nas konkretne autobusy ten na Wrocław, ten na Częstochowe. Ludzie w autobusie na Wrocław czekali na nas 4 godziny (wracali z Riwiery). Pod tym względem ok. servis ma całkowicie niedograne sprawy. Jedni muszą czekać na drugich, kierowcy w drodze po ponad 60 godzin. Gdzie bezpieczeństwo podróżnych? Tyle co do jazdy. Mieszkaliśmy w hotelu Aparthotell Menii w Leminari. Hotelik mały w posiadaniu małżeństwa. Pracuje tam zaledwie parę osób. Nie ginie nic kompletnie z pokoi. Nawet sprzątaczki nie brały monet, które się dla nich zostawiało. W ciągu 13 dni ręczniki wymieniane dwa czy trzy razy, pościel raz zmieniana. Hotel mały ale przebywający tam ludzie czyli Polacy robią trochę szumu wieczorami i po nocach. Basen przy hotelu jak dla mnie w sam raz, parę drzew oliwkowych. Wyżywienie: ogólnie to b.smaczne, ale powtarzało się. Ziemnniaki z żeberkami, makaron z czymś, fasolka szparagowa, po bretońsku, sery itp. Z zimnych napoi : sok pomarańczowy (wyłącznie), piwo, wino- chyba jeden rodzaj, uzo.Ogólnie z hotelu jestem zadowolona, szczególnie z miłej obsługi.Wadą tego miejsca jest to, że jest b. daleko do morza. Do krzyżówki jest 1 km a od krzyżówki do ładnej plaży, z piaszczystym dnem kolejny km. Ale jak kto woli może kąpać się zaraz 300 m od krzyżówki. I jeśli ktoś myśli co to jest? to się myli. Pójść rano na plażę wrócić na lanch w skwarze 40 stopniowy... Masakra. Chociaż my tak czasami robiliśmy.My zeszliśmy w okolicy wszystkie plaże i ta w Liminarii jest najbrzydsza. Raz że kamienista a dwa chodzi o kolor morza. Na krzyżówce w lewo plaża Metalia, ładna w skałach, ale kiedy tam byliśmy pływały jakieś kubki. Dalej w lewo plaża Pefkarii piękna lazurowa woda. W Potos 4 czy 5 km od Limenarii (na lewo od krzyżówki) również jest ładna plaża. Kolor wody to lazur. Wybraliśmy się również na plażę do Sili Amos. Tam jest bajecznie. Chyba nawet pobija Aliki, gdzie są dwie zatoczki.Na prawo od krzyżówki plaża koło fabryki Iris Gold, nie polecam, dno pokryte jest skałami ze szczelinami. Nawet nie można po tym chodzić. Między szczelinami mnóstwo jeżowców. Liminaria czy Potos? O wiele ładniejsze jest Potos i oczyswiście z ładniejszymi plażami. W samym Astris nic nie ma. Tyle o plażach. Widoki z Ipsariona są przepiękne, a przeprawa dżipami na niego to jest to! W Kastro w opuszczonej wiosce jest parę ciekawych rzeczy do zobaczenia i koniecznie trzeba wejść do knajpy, która działa tylko kilka miesięcy w roku. Polecam odwiedzenie Teologos, piękna wioska. Panagia również jest urocza. W ogóle cała wyspa ma w sobie coś. Jeśli ktoś chce wypocząć z dala od tłumu, hałasu to tylko tam.
Te oliwki, sosny, ule i woda...Bajka p.s. co do wyrzucania papierów do kubła, nam też kazali. A to ze względu na ich kanalizację (ale kto by się stosował :)
~banan #8
[cytuj][autor]~ Irek1969[/autor]Wykupiliśmy wczasy na wyspie Thassos w biurze ok service z Bielska -Białej . Hotel 3 gwaizdkowy Green Velvet - omijajcie z daleka jeżeli liczycie na jakieś wygody. nie powiem plaza blisko widok z wspólnego balkonu na kawałek morza też jest ale jak wsponiałem z wspólnego na ,którym niektórzy spędzali czasem całe dnie i noce na libacjach a na danym pietrze jest 6 pokoi więc z wszystkimi nie ma co się kłocić tym bardziej ,że ludzie róznych narodowości w ten oto spoób mit o balkonach w pokojach pryska bo nie ma się w ogóle prywatności. Pokoiki bo tak to raczej tzreba nazwać wyposazone w indywidualną klimę ( i to jest plus ) dosyć ciemne malutkie wyposazone w mikroskopijne łazienki o standarcie skromniutkim z fatalnie działającymi spłuczkami ,które napełniały sie czasami 5 godz. ale jest wyjście ,można spłukać wężem z prysznica. A teraz najlepsza bajka w wydaniu rezydenta prośba o to żeby nie wrzucać papieru toaletowego do miski klozetowej po załatwieniu sprawy tylko do kosza ,które są wyprózniane codziennie- no cóż gdybym się do tego zastosował to nie wszedłbym do pokoju ze smrodu bo wyobrażcie sobie zalegające papiery w koszu z fekaliami przez ok 1 tydzień w upale 44 stopnie na zewnatrz ? ja sobie nie wyobrażam. Z sprzataniem pokoi jak również wymianą pościeli i ręczników tez nie było wesoło bo udało się to po awanturze po 5 dniach pobytu. Generalnie hotelik ten nie powinien posiadać żadnej gwiazdki ale położony jest fajnie bo prawie na plaży. wyspa również piekna jeżeli ktoś ma kasę żeby ją zobaczyć. Z rozmów pomiędzy klintami biura w drodze powrotnej wynikało ,że w wszystkich hotelach sytuacja miała się podobnie wszędzie jakieś niedociągnięcia i niedomówienia a o rezydentach szkoda gadać młodzi wystraszeni chłopcy. Ogólnie koszt tego wyjazdu na 2 osoby wyniósł mnie 10.000 zł 5 tyś skierowania drugie tyle euro poniewaz niestety jest dosyć drogo piwko w knajpce 6 euro no to lekka przesada skoro w sklepiku obok kosztowało 1,4 euro no ale jak się chce odpocząć pełną gębą to trzeba dopłacić do interesu.[/cytuj]
~Torri #9
Ok Serwise to największe badziejstwo w branży turystycznej!!!
Kłamią, oszukują i nabijają ludzi w butelkę. Wyjechałam z rodziną i znajomymi na wakacje do Bułgarii w umowie miałam hotel Amphibia a trafiłam do Morskiej Zwiezdy gdzie wali komuną. rezydenti biuro tłumaczą, że to jest skrzydło tego hotelu. Ja na umowie miałam "Hotel Amphibia" turyści z innych biur mieli "kompleks Amphibia hotel Morska Zwiezda" więc różnica jest. Amphibia to hotel o wyższym standardzie a ZM niższym na tym zarabiają i głupio się tłumaczą bzdura że hotel został odnowiony!!!! Odnowili TYLKO właśnie Amphibie reszta to kanał> Na zdjęciach z wakacji mam WC w trakcie remontu syf i malaria!!! Byłam 12 dni mimo reklamacji u beznadziejnego rezydenta Roberta nie wymienili nam ani razu ręczników ( za co zapłaciłam) :twisted: ODRADZAM wszystkim rozsądnym, którzy nie chcą zmarnować urlopu i kasy
~myszka #10
Jest to beznadziejne biuro!! Całkiem inaczej niż w katalogach, wybierasz hotel w katalogu a przyjeżdżasz na miejsce i dają Cie do jakiegoś innego w którym są okropne warunki!! Rezydenta nic nie obchodzi, nie potrafi nic załatwić!! NIE POLECAM!!!!
~ZUZIA #11
DO NIEZADOWOLONYCH!!!!

Zgodzę się z Panem,który napisał,że My Polacy ciągle jesteśmy z czegoś nie zadowoleni.Nigdy Nam`nic nie pasuje.Ale czego się można spodziewać po wczasach za niespełna 1700zł.?Jak za tą kwotę to wczasy były świetne!A Pan,który napisał,że wydał na wczasy 10 tyś.to nie wierzę.Mocno Pan przesadził!!!!!Autokary były sprawne,czyste, z klimą,a kierowcy mili i uprzejmi
Nie wiem dlaczego co niektórzy nawet tego się uczepili?jestem zadowolona wyjezdżając z tym biurem podróży(OK SERVICE)Cena przystępna i napewno nie raz jeszcze skorzystam z ich usług;-)
~bajeczka1962 #12
Ja też byłam z mężem na Thasos z ok service, miszkaliśmy w Pachis ale nie w hotelu tylko w apartamentach Andoniadis i płaciliśmy od osoby 849 zł .

Szybka odpowiedź