Temperatura w Egipcie

~Paweł #61
Grudzień jest ok.
~egipcjanka :-) #62
Cześć. W grudniu wieje bardzo zimny wiatr, szybko robi sie ciemno, noce sa zimne. Opalisz sie ale na oliwce bez filtra i otoczony 5 leżakami od wiatru. Luty jest ok, wieczory chłodniejsze. Najlepszy jest marzec-pocz. czerwca. Później nie da sie wytrzymać a słonce pali na czerwono w kilka minut. Następnie juz pod koniec września do listopada można jechać. Grudzień i styczeń można zmarznąć- nie polecam. Wiem to bo bywam kilka razy w roku w Egipcie a nie gdybam jak większość tutaj.
Ufojta.pl #63
Witam na forum. W zasadzie to zależy co rozumiesz pod pojęciem "gorąco" dla jednych to 30 stopni,a dla innych to 35 stopni. Tak czy inaczej we wrześniu jest jeszcze gorąco i lepiej wybrać się w październiku lub listopadzie.
~venus #64
czy jak się jedzie w styczniu to tem. jest oki na kąpiele?? :)
~Monika #65
Ja za pierwszym razem byłam w Hurghadzie koniec stycznia początek lutego i było super naprawdę!! Powiem szczerze, że były momenty w ciągu dnia, że musiałam się chłodzić co chwile w basenie, opaliłam się na czekolade. Wieczory były też super, taki moment na odpoczynek od słońca. Siedzieliśmy na krótkich rękawkach i nie było zimno. To zależy jak kto znosi upały, ja nie lubię skwaru, więc dla mnie było super!!! Teraz jade w grudniu i z tego co wiem temperatura jest taka sama jak w styczniu. Latem nigdy bym się nie odważyła, bo to nie dla mnie. Więc żeby sie nie ugotować to najlepiej grudzień styczeń luty:)
~damianoopole #66
wrzesien potrafi dopiec,marzec jest idealny bo u nas jeszcze zimno a tam czeka taka niespodzianka,jednak to ma drugie dno,jest znacznie drozej niz..w kwietniu,niby tylko miesiac roznicy a taki czas zleci szybko jak z utesknieniem wyczekujesz upragnioego urlopu i pieknej pewnej pogody.ja do tej pory latalem tam w marcu bo bylem niecierpliwy ale widze ze warto odczekac doslownie 20-30dni..ehh jak sie tak pisze o sloncu a w tej chwili za oknem mamy -10 to najchetniej dzis bym tam polecial,pakowanie u mnie to pol godziny,z i tak najwazniejszymi kapielowkami na czele:) olejki czy nawet okulary jestes przeciez w stanie kupic na miejscu,wcale nieprzeplacajac a jesli juz to niewiele..pozdrawiam przyszlych wczasowiczow!
~oloo #67
ja byłem w marcu i potrafiło wieczorami trochę wietrznie być. no ale z pewnością lepsze to niż -20 stopni w polsce :)
~moana #68
Wybieram się do Egiptu z Firma Alpol, bo znalazłam tam najciekawsze programy wycieczek objazdowych. Ich oferta zawiera miejsca, o których marzyłam, a żadne biuro nie miało ich w swoich ofertach. Czy ktoś juz była z tym biurem i moze mi je poleciic ?
michal123 #69
Post usunięty przez użytkownika
michal123 #70
witam, znalazłem ofertę tego biura i mnie równiez bardzo zaciekawiła. nikt nie ma takich programów i przelotów samolotem z Kairu do Asuanu. to jest super, bo nie traci się czasu na podróze ,tylko więcej sie zwiedza. i nie jest takie męczące.znam osoby,które korzystały z tej firmy i były bardzo zadowolone. ja tez zdecydowałem sie na 2 wycieczki, jedziemy z zona na rejs po Nilu i jesienia zabieram żone jeszcze raz na tę wycieczkę 16 dniową Program Cleoptra, bo jest naprawde niezwykła. Moi znajomi byli i wrócili zachwyceni.

Szybka odpowiedź