Wycieczki fakultatywne Tunezja?

~Tolka #1
Cześć! Czy będąc na wakacjach w Tunezji lepiej jest jeździć na wycieczki fakultatywne z miejscowymi biurami czy jednak z biurem, które organizuje całe wczasy? Lecę z alfastarem w kwietniu.
~Hania #2
Mnie się wydaje, że lepiej jest jeździć na wycieczki z biurem, z którym jedziesz na wakacje. Ja przejrzałam oferty biura z ktorym lecę, a lecę z alfastarem i nawet patrząc na ceny i ofertę wiem, że nie będzie mi się chcialo chodzić i szukać czegoś innego. Bo po co?
~berba #3
Szczerze mogę polecić dwudniową wycieczkę na Saharę. Nie wiem jakie jeszcze biura organizują konkretnie takie, ja akurat podczas moich wakacji podróżowałam z alfa starem. Organizacja super, z Ajim - promem z wyspy na ląd. Pierwszym etapem podrózy było Chenchou,następnym Kebilia. Tam mieliśmy postój na obiad. Po obiedzie przejechaliśmy przez słone jezioro Chott El Djerid. Na jeziorze podczas postóju turyści robili zdjęcia i na własne oczy widziałam fatamorganę. Dla chętnych była wycieczka jeepami przez oazy górskie Chebike i Tamerzę, gdziemożna było zobaczyc przepiękne krajobrazy, wodospady - ja oczywiście byłam chętna. Później przyjazd do Tozeur i tutaj też nocleg. Następnego dnia po sniadnaiu wizyta w Tozeur. Później przejazd przez słone jezioro do Douz. Następnie coś co bardzo mi się podobało i zapamiętam to na bardzo długo - przejażdżka na wielbłądach. Później udaliśmy się do zamieszkałej przez Berberów miejscowości Tamerzat. Dalej dojazd do matmaty, która charakteryzuję się księżycowym krajobrazem. Obiad. Trochę czasu wolnego, na zwiedzanie okolicy, zakup pamiątek itd. Na Djerbę wróciłam wieczorem i padłam, ale byłam szczęśliwie zmęczona!
~Tolka #4
Hej! Jakoś udało mi się odnaleźć wątek. Co prawda na wakacjach w Tunezji byłam już dawno, były naprawdę udane. Jeździłam na wielbłądach, nurkowałam, odpoczywałam - jednym słowem super. A teraz się szykuję do drugich wakacji, szukam sobie jakiegoś nie drogiego all inclusive i waham się między rainbow i Alfastarem, z tą przewagą, że z alfą już byłam i wróciłam zadowolona. Marzy mi się Egipt, nie jest drogo, a bardzo słonecznie - nie to co u nas!
~Hania #5
A czy macie jakieś doświadczenia z wycieczkami objazdowymi z alfy? Chodzi mi konkretnie o "Egipt od A do Z". Plan przedstawia się naprawdę ciekawie i nie wiem czy się nie wybiorę bo bardzo dobrze mi się z nimi ostatnio podróżowało.
MartaP #6
Hej, ja byłam z Sun&Fun i też jestem z tych którym nie chce sie szukac po lokalnych biurach więc byłam z nimi na dwudniowej Saharze i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego wyjazdu bez tej wycieczki. Od przewodnika dowiedziałam się przez te dwa dni chyba wszystkiego co wiedziec powinnam, a widoki i różnorodnośc krajobrazów zaskakująca. Szczerze polecam tą wycieczkę.
tomson #7
Z alfa star? Ja z nimi nigdy nie podróżowałem. Ale jeśli chodzi o Egipt to mogę polecić Itakę. Moja siostra pojechała na wycieczkę o dźwięcznej nazwie "Tajemnice Nilu":p
Z tego co mi opowiadała 4 noce spała na statku, co strasznie jej się podobało, bo myślała że coś może ulec zmianie i nawet jednej nocy tam nie prześpi. Poza tym jako fascynatka kultury starożytnego Egiptu wróciła cała rozradowana mówiąc, że nie spodziewała sie że zwiedzi tak dużo :) Z resztą jak ktoś będzie zainteresowany to mogę zapytać się jej o tę ofertę, albo po prostu poszukajcie na stronie biura na pewno znajdziecie tam tę wycieczkę.
tomson #8
Swoją drogą to ładnie przeszliśmy z Tunezji na Egipt. Dobrze że to chociaż ten sam kontynent ;)

Szybka odpowiedź