biuro turystyczne TOP z Chorzowa

~Ajka #16
Byliśmy na wycieczce w Albanii z tym biurem. Trasa wspaniała ale fakt dużo niedociągnięć - szczególnie pilot, który wogóle nie orientował się w terenie. Przeglądam program wycieczki na ten rok do Albani i o zgrozo program identczny jak w 2011 roku. A wiadomo, że Sarajewa nie da rady obejrzeć, plażowanie na Karakorum tez będzie niemożliwe bo to ośrodek wojskowy gdzie wjazd jest ogrodzony i pilnuja go strażnicy. W Boge podejrzewam, że też już przejażdżki nie będzie. Sugeruję zmianę programy aby uniknąć później negatywnch komentarzy.

Mam mieszane odczucia co do tego biura z jednej strony hotele i wyżywienie możliwe, jedynie w w dwóch hotelach warunki były spartańskie, i w dwóch wyżywienie okropne - (makaron ze śmierdzącym serem na kolacje i sałatka grecka w postaci sałaty i pomidorów).

Minusem i to bardzo dużym było brak przewodnika, który naświetlił by obraz zwiedzanych miejsc. Nastawiona byłam na zwiedzanie i poznawanie ale niestety nic się nie dowiedziałam za przewodnika służył mi zakupiony przed wyjazdem przewodnik.
~JacekH #17
To biuro pomaga nam od wielu lat wybrać miejsca wypoczynku i jeszcze nigdy nie spotkałem się negatywnym traktowaniem klienta. Rodzinie poleciłem wyjazd do Czarnogóry w 2010 roku i wrócili zadowoleni. Kompetentna obsługa jak do tej pory i polecam to biuro rodzinie i znajomym. Z pozdrowieniami Jacek
~Limango #18
Kret i oszust, o czym świadczy fakt, że jak wycieczka nie dochodzi do skutku to trudno odebrać wplacone pieniadze, tlumaczy brakiem ruchu w turystyce - chyba Biura TOP. Nie polecam jest wiele dobrych rzetelnych sprawdzonych Biur Podróży. Od TOP u z daleka .... jak najdalej
~Baska #19
Bylam bardzo rozczarowana wycieczka na Krym. Opiekun grupy Andrzej codziennie na rauszu, jak nie pijany to skacowany. Podkreslal, ze nie jest naszym przewodnikiem, a jego zadaniem jako opiekuna jest jedynie dowiezienie nas na miejsce i z powrotem, a nie bycie przewodnikiem. Tak wiec czesto grupa chodzila bez niego i skazana byla na samodzielne zwiedzanie i poruszanie sie w nieznanym nam terenie. W autokarze przezywalam codziennie horror, bo od rana do konca dnia uczestnicy wycieczki raczyli sie podczas jazdy autokarem alkoholem, wlacznie z opiekunem Andrzejem. W koncu skonczylo sie to podczas jazdy upadkiem jednego z pasazerow, ktory do konca wycieczki kulal i nie mogl brac udzialu w zwiedzaniu. Co gorsza pijacy panowie chodzacy w czasie jazdy z kieliszkiem namawiali bardzo mlode dziewczyny do wspoludzialu, a nawet proponowali alkohol jednemu z kierowcow ! Program w polowie nie byl zrealizowany, bo skacowana grupa wyruszala rano z wielkim opoznieniem i nie bylo potem czasu, aby trzymac sie zaplanowanego programu. Z koleji na wycieczce w Rumunii we wrzesniu 2011 r. opiekunem grupy byl calkowicie niekompetentny mlody czlowiek - Tomasz, ktory w ostatniej chwili zostal przydzielony na ten wyjazd i nie mial czasu na przygotowanie sie. Nigdy nie byl na tej trasie i kompletnie sie nie orientowal. Podczas jazdy doczytywal dopiero co i gdzie mamy ogladac i nie informowal nas o niczym i tylko ci, ktorzy mieli przewodniki cokolwiek sami mogli doczytac, kosztem ogladania widokow na lewo i na prawo.
~P_a_u_l_inaxxx #20
Ja polecam set travel byłam, z nimi i to byl mega udany wyjazd.wszystko mozna zalatwic on-line i swietnie dobrali nam hotel;) super;_ dla chetnych podaje konatakt: www.settravel.com.pl pozdrawiam i dziękuje;)
~Ada #21
Szczerze powiedziawszy to mnie do wyjazdu z takim biurem nie zachęciłaby nawet nie wiadomo jak niska cena. Moim zdaniem człowiek jak leci na wakacje to musi mieć pewność, że doleci i wszystko się uda. Byłam do tej pory na wakacjach z jednym biurem "krzak", po prostu takim małym z mojej miejscowości i nie mam dobrych wspomnień i 3 razy z innymi biurami ( raz z eco i 2 razy z Alfastarem) i tutaj już było znacznie lepiej. Inne podejście do klienta, inne warunki transportu. Naprawdę różnica była spora także lepiej czasami naprawdę zapłacić te 100 czy 200 zł więcej i spokojnie sobie gdzieś polecieć.

Szybka odpowiedź