obozy młodzieżowe - z kim?

~ines #1
Mam pytanie, z jakim biurem najlepiej pojechać na obóz młodzieżowy? Rozważam Makarskę w funclubie, mają dość fajną ofertę, ale widzę że mają tyle samo negatywnych co pozytywnych opinii w internecie.
Asia_podroze #2
obozy młodzieżowe to najlepiej z AZSu Politechniki Wrocławskiej lub Warszawskiej. Oni maja po fajnych cenach i można się świetnie bawić, bo czas jest dobrze zorganizowany.
córka była w lipcu na obozie - warsztatach
plastycznych w Krynicy Zdrój organizowanych przez Almatur. Wróciła zadowolona, dużo zajęć, wycieczki, dobre
zakwaterowanie w pokojach 3-4 osobowych.
Zajęcia plastyczne również po kolacji!
Asia_podroze #4
na obozy młodzieżowe a raczej na studenckie to najlepiej a AZS. DO tej pory widziałam oferty z AZS wrocław i warszawa. Tam masz fajne ceny , bo oni na tym nie chca zarabiać, tylko organizować czas dla młodych ludzi i dodatkowow jest bardzo dobra organizacja.
~Pierwszak! #5
Próbuje odświeżyć wątek! Jak się uda, to się zaloguje!

Z kim na fajny obóz do ciepłych krajów? Tak by się nie nudzić, autokar był sprawny a opiekunowie nie przynudzali?
~Dog #6
Szczerze, praktycznie większość organizatorów ma podobny standard na obozach. Kwestia opiekunów i ceny. Weź sobie zerknij na stronę internetowego biura travel solutions www.poland.as i po prostu coś wybierz, mają sprawdzone oferty. Wybierz to co Ci pasuje terminowo i cenowo. A zastanawianie się nad biurem jest bez sensu. I tak nigdy nie jesteś w stanie przewidzieć, czy opiekun będzie spoko. Nawet jak obóz, organizator i pogoda będą super.
~Pierwszak #7
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Są znaczące różnice między zwykłymi koloniami organizowanymi i sprzedawanymi przez kilku pośredników- wtedy znacznie spada jakość obsługi i dochodzi do wielu niedomówień.

Jak rozmawiasz bezpośrednio z organizatorem masz bezpośrednie źródło informacji. Dodatkowo mnie zależy na niewielkich grupach- 20 do max 30 osób na kolonii i fajnych miejscu pobytu a nie byle jakim po PRLowskim ośrodku.
~Keydrick #8
Post usunięty przez moderatora
~whqklbb #9
Post usunięty przez moderatora
~Columbia #10
Wprawdzie nie jestem już w wieku kolonijno/obozowym, ale jeszcze nie tak dawno byłam (wiele bym dała, żeby móc wrócić do tamtych czasów;). Właściwie od skończenia drugiej klasy, co roku jeździłam na kolonie i obozy. Nie pamiętam organizatorów tych pierwszych, ale w wieku nastoletnim często jeździłam z Almaturem i zawsze byłam zadowolona, pewnie dlatego też rodzice wysyłali mnie z nimi częściej :)
Wszystko zależy też od tego, na jaki wypoczynek dziecka się stawia. Niektóre biura mają w ofercie czysto rekreacyjne obozy, mnie osobiście podoba się wersja obozów tematycznych (od tanecznych, poprzez tenisowe, do survivalowych).
mycha27 #11
Spróbuj może obadać sobie biuro Unity Travel, organizują obozy, kolonie, więc powinnaś znaleźć coś dla siebie a nie mają wygórowanych cen. Www.unitytravel.pl a jak się zdecydujesz to możesz zadzwonić albo on-line zamówić obóz.
Ania-kow12 #12
Witam,
ja jak mama mogę polecić obozy z tenis travel. Typowo tematyczne, bo tenisowe. Ale mój syn się z nimi nie nudził, więc myślę, że warto się zapoznać z ofertą. Polecam zwłaszcza niezdecydowanym :))) http://www.obozyt...y-w-harasiukach.html
Na takim właśnie syn był w poprzednims sezonie
asia1980 #13
Moja młodsza siostra jeździ z Fun clubem i almaturem i z obu firm jest zadowolona :)
~Suzan #14
Tak, Almatur ma sporo ciekawych obozów tematycznych. Mnie się spodobał windserfingowy w Pucku :-).
Kasia1985 #15
Witam.

U mnie bardzo dużym zainteresowaniem ciesza się obozy z Alamtura, dzieciaczki wracają bardzo zadowolone i wypoczęte. Jak najbardziej polecam :)

Szybka odpowiedź