|
~Piotrek |
18-05-2009, 13:54
|
|
|
Cześć. Kupiłem wycieczkę do Turcji z Itaki. Niestety naczytałem sie kiepskich opinii o tym biurze, czy może ktoś z nimi był i może napisać jak było? |
|
~Marta |
19-05-2009, 13:39
|
|
|
My byliśmy z nimi w styczniu w Egipcie w Hotelu Plamyra w Sharm i było ok. |
|
~anik |
20-05-2009, 08:27
|
|
|
Obserwując opinie w internecie na temat polskich biur podróży to mogę powiedzieć że chyba nie ma biura które nie miałoby złych opinii, |
|
~Grzesiek |
21-05-2009, 15:39
|
|
|
Turcję mają całkiem niezłą, ale Egipt w ich wykonaniu to żenada |
|
~Grzesiek |
26-05-2009, 10:45
|
|
|
Lepiej wziąć poprawkę na te opinie z neta. Piszą je niezadowoleni, którzy w 3 gwiazdkowym hotelu oczekiwali złotych klamek i śnaidania do łóżka i ci, którzy oczekują od rezydenta żeby prowadził ich za rączkę przez całe wakacje. Część piszą pracownicy konkurencji. Fakt, że niektóre zarzuty są prawdziwe, ale to jest duże biuro, które wysyła na wakacje kupę ludzi. Dziwne by było jakby nie było wpadek. Nie martw się na zapas, jedź, baw się dobrze i nie szukaj dziury w całym. |
|
~Piotrek |
26-05-2009, 10:46
|
|
|
Dzięki. Trochę się uspokoiłem. Grzesiek ma rację, że nie ma co się źle nastawiać od samego początku. |
|
~Agata |
26-05-2009, 15:40
|
|
|
Ja byłam na Sycylii na początku maja i było rewelacyjnie. Poza tym, że bardzo przesunęli godziny przelotów. Mieliśmy wylecieć rano a polecieliśmy w nocy. Poza tym było ok. |
|
~Czarek |
26-05-2009, 15:42
|
|
|
Tylko, że zmiana godzin przelotu nie jest winą organizaora wycieczki tylko linii lotniczych. Niestety trzeba się liczyć ze zmianami. A pierwszy i ostatni dzień wyjazdu jest przeznaczony na podróż. I niestety zdarzają się okazję, że "traci się te dni. |
|
~Oskar |
27-05-2009, 12:08
|
|
|
Właśnie się dowiedziałem, że przesunęli mi wylot o 9 godzin!!! Zamiast rano wylatuję po południu. Tracimy cały dzień. |
|
~Bunia |
27-05-2009, 12:10
|
|
|
Oskar przecież to nie wina biura tylko linii lotniczych. Czarek już to wyjaśniał. Do biura to możesz mieć pretensje jak ci hotel zmienią albo odwołają wyjazd |
|
~Lena |
27-05-2009, 12:13
|
|
|
Oskar nie rób afery. Pierwszy i ostatni dzień jest na przejazd i niestety zdarzają się przesunięcia. A te przesunięcia to podobno przez plajtę Centralwings |
|
~Mania |
27-05-2009, 16:44
|
|
|
W Turcji z nimi nie byłam. Byłam na Krecie i było super. Potem byłam w Egipcie i było trochę gorzej |
|
~Tadek |
28-05-2009, 11:20
|
|
|
A co jest nie tak z Egiptem w wykonaniu Itaki? Proszę o konkrety. |
|
~Dorota |
28-05-2009, 11:29
|
|
|
A na przykład to że koczowaliśmy kilka godzin na lotnisku w Warszawie, bo samolot się spóźniał. Wiem, że to nie była wina biura, ale bylismy zostawieni sami sobie. Nikt się nie zjawił żeby nas poinformować co i jak. W drodze powrotnej było podobnie. Od 12 czekaliśmy na transport na lotnisko i dopiero o 1 w nocy zjawiła się rezydentka i powiedziała że samolot przyleci dopiero o 15.30. Niby załatwili nam nocleg, ale w innym hotelu do którego przewieźli nas dopiero o 3 w nocy. Hotel miał być 5-cio gwiazdkowy a okazał się remontowaną ruiną z robalami. Ale poza tym "małym niedociągnięciem" wyjazd był udany. |
|
~Paweł |
28-05-2009, 11:41
|
|
|
A to że sprzedają miejsca, których nie ma. W październiku miałem spędzić urlop w hotelu Resta Sharm Resort. Niestety na miejscu okazało się, że dla nas i jeszcze kilku osób nie ma miejsca. Tymczasowo zakwaterowano nas w obskurnej La Perli i obiecano nam że wyjaśnią tą sprawę. Niestety po 3 dniach okazało się że nie można nic zrobić i zakwaterowali nas w hotelu Kiroseiz. Po co sprzedają miejsc których nie ma? Jakby wiedział od początku to wybrałbym inny hotel i oszczędził sobie i rezydentom nerwów. Teraz czekam na pozytywne rozpatrzenie reklamacji |